Στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» προβλέπεται η κατάρτιση έως 150.000 εργαζομένων/μισθωτών στον Ιδιωτικό Τομέα, μέσω των υποέργων 1 και 2 «Υλοποίηση προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι και αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ.».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας“Ελλάδα2.0″μετηχρηματοδότησητηςΕυρωπαϊκήςΈνωσης-NextGenerationEU”.

Ο/η κάθε ωφελούμενος/η έχει δικαίωμα να επιλέξει το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμεί, από το σύνολο των προσφερόμενων προγραμμάτων αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. ανάλογα με το εκπαιδευτικό του προφίλ.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα Θεωρητικής Κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων,συνολικήςδιάρκειαςέως 80ώρες.Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευσητου συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξαποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει 48 ώρεςσύγχρονηεξαποστάσεωςεκπαίδευσηκαιέως20 ώρεςασύγχρονηεξαποστάσεωςεκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γραφείο Καινοτομίας
Μετάβαση στο περιεχόμενο