Εργαστήριο Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για τις χωρικές επενδύσεις θα πραγματοποιηθεί στη Λήμνο και ειδικότερα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στη Μύρινα αλλά και με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στις 18:00.

Πρόκειται για ένα εκ των τεσσάρων εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν από την ΕΥΔ ΠΒΑ, τις κατά τόπους Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) και Επιμελητήρια και το Γραφείο Καινοτομίας ΠΒΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Λήμνο. Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι να επιφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην προσπάθεια προετοιμασίας των μελλοντικών προσκλήσεων που θα είναι είτε χωρικού είτε και οριζόντιου χαρακτήρα και τις οποίες θα προετοιμάσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027.

Ειδικότεροι στόχοι είναι η ανάδειξη των προτεραιοτήτων και θεματικών περιοχών παρέμβασης που θα συμπεριληφθούν στους τομείς της RIS3 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα αφορούν την:

  1. Σύνδεση με τον τουρισμό/πολιτισμό (για ανάπτυξη αλυσίδων αξίας) στις ζώνες ΤΑΠΤΟΚ και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
  2. Αξιοποίηση τοπικής αγροτικής παραγωγής (δεύτερη μεταποίηση) στις ζώνες ΤΑΠΤΟΚ και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
  3. Eφαρμογή καινοτομιών κατά κανόνα μη τεχνολογικών από τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της περιφερειακής διάστασης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης καθώς και Προώθηση των πωλήσεων και κυρίως των εξαγωγών.
  4. Συνεργασία επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για έρευνα/τεχνολογία, με επισπεύδουσες τις επιχειρήσεις και αναδόχους τους ερευνητικούς φορείς, στο πλαίσιο της περιφερειακής διάστασης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης καθώς και Ανάπτυξη νέων προϊόντων (με την ευρεία έννοια), με χρήση/αξιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας και καινοτομιών.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης – ZOOM, https://us02web.zoom.us/j/84220829317?pwd=OXA5Sm1Sbm92Y2tWbmtCMU4xMm83UT09 (Meeting ID 842 2082 9317 / passcode: 153000)

Γραφείο Καινοτομίας
Μετάβαση στο περιεχόμενο